Webfleet en Simacan breiden samenwerking uit voor duurzame wagenparken

Webfleet en Simacan breiden samenwerking uit voor duurzame wagenparken

Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, en Simacan, marktleider in slimme last mile-distributieoplossingen in Nederland, kondigen een intensivering van hun strategische samenwerking aan. Dankzij de integratie van Webfleet met de oplossingen van Simacan kunnen klanten de uitdagingen aangaan die gepaard gaan met de ketenoptimalisatie en elektrificatie in de transportsector en de behoefte aan duurzaam beheer van wagenparken en energieverbruik.

Webfleet en Simacan werken al bijna 10 jaar aan het gezamenlijke doel om de logistieke sector te voorzien van de best mogelijke mobiliteitsoplossing, zowel voor retailers en eindklanten als voor planners en chauffeurs. Simacan levert een cloudgebaseerd platform dat kaarten en verkeersgegevens combineert voor de meest nauwkeurige ETA-voorspellingen in stedelijke gebieden. De integratie van het Simacan-platform met Webfleet maakt het mogelijk om bestellingen, informatie en updates uit te wisselen met voertuigen.

Verminderde milieu-impact

Webfleet en Simacan stellen zich tot doel samen te werken aan het optimaliseren van de toeleveringsketen voor verminderde milieu-impact, lagere kosten en verbeterde bereikbaarheid van steden. Vervoersbedrijven hebben te maken met verplichtingen rond het vaststellen en reduceren van de CO2-uitstoot van logistieke activiteiten. Hiervoor is ketenoptimalisatie van cruciaal belang. Met de geïntegreerde oplossing van Webfleet en Simacan kunnen deze bedrijven de volledige logistieke voetafdruk in kaart brengen. De oplossing biedt bovendien end-to-end zichtbaarheid, de mogelijkheid om alle transporten te beheren op rit-, zending- en assetniveau en directe toegang te hebben tot alle benodigde bedrijfsinformatie.

Klaar voor de komst van EV’s

Webfleet en Simacan ondersteunen klanten bij de voorbereiding op de komst van elektrische voertuigen (EV’s) in hun wagenparken. Elektrisch transport brengt een aantal uitdagingen met zich mee, zoals batterijmanagement, actieradius, laadlocaties en rij- en rusttijden in combinatie met oplaadmomenten. De integratie van alle verticale processen in de horizontale toeleveringsketen en transportuitvoeringsprocessen is daarvoor een essentiële voorwaarde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.