Brambles, aanbieder van duurzame supply chain-oplossingen en in de Benelux voornamelijk bekend via dochterbedrijf CHEP, mag zich het duurzaamste bedrijf ter wereld noemen. Het behaalde de hoogste score in de duurzaamheidsindex van het Dow Jones-magazine Barron’s, een van de meest prestigieuze wereldwijde benchmarks voor verantwoord ondernemen en duurzaamheid.
Duurzaamheid zit in het DNA van CHEP. Het circulaire bedrijfsmodel vertrekt van het delen en hergebruiken van ladingdragers. De pallets en containers van CHEP vormen de onzichtbare ruggengraat van de wereldwijde supply chains. Met een omvangrijk netwerk bouwt CHEP aan een efficiënte en veilige supply chain en minimaliseert het tegelijkertijd de impact op het milieu.
Barron’s jaarlijkse ranking van de meest duurzame bedrijven
Barron’s is een Amerikaans tijdschrift dat wordt uitgegeven door Dow Jones & Company, een divisie van News Corp en een zusterpublicatie van The Wall Street Journal, die voornamelijk informeert over Amerikaanse financiële informatie, marktontwikkelingen en relevante statistieken.
Samen met Calvert Research en Management stelt Barron’s jaarlijks een ranking op van enerzijds de ‘100 meest duurzame bedrijven van de Verenigde Staten’ en anderzijds de ’20 meest duurzame bedrijven buiten de Verenigde Staten’. Voor beide rankings wordt dezelfde methodologie gebruikt. Meer specifiek wordt gekeken naar meer dan 230 indicatoren op vlak van milieu, maatschappij en bestuur (ESG), zoals diversiteit op de werkplek, databeveiliging, opleiding voor werknemers en milieu-impact op de supply chain. De score van CHEP op de ranglijst van niet-Amerikaanse, internationale bedrijven was hoger dan die van de 100 meest duurzame bedrijven in de Verenigde Staten, waardoor CHEP wereldwijd wordt erkend als het meest duurzame bedrijf.
Hoe CHEP duurzame supply chains creëert
Door de levenscyclus te analyseren en het vergelijken van herbruikbare ladingdragers en wegwerppallets, kan CHEP de milieuvoordelen bepalen die het share-and-reusesysteem met zich meebrengt. In 2019 bedroeg dit wereldwijd 2,0 miljoen ton CO2, 1,3 miljoen ton afval en 2.600 megaliter water.
Maar daar houden de inspanningen niet op: 100% van het hout dat CHEP in Europa gebruikt, is afkomstig van gecertificeerde bronnen; 60% van alle gebruikte elektriciteit is afkomstig van hernieuwbare bronnen. Het bedrijf probeert ook actief bij te dragen aan een betere werkplek voor zijn werknemers en betere gemeenschappen wereldwijd.
CHEP werkt bovendien samen met de Ellen MacArthur Foundation en andere grote merken aan Circulytics, een nieuw digitaal instrument dat bedrijven ondersteunt in hun overgang naar een circulaire economie, ongeacht de industrie, de complexiteit en de omvang.
Met Barron’s ranking wordt CHEP erkend als het meest duurzame bedrijf wereldwijd in 2020 en zal het een centrale rol blijven spelen in het vormgeven van een duurzame toekomst. Meer informatie over de duurzaamheidsvisie van CHEP, 2020-doelstellingen en 2019 Sustainability Review is hier beschikbaar.