CHEP bereikt klimaatdoel zero-ontbossing voor zijn palletten

CHEP - klimaatdoelen - Zero-ontbossing

CHEP komt haar belofte na om niet langer bij te dragen aan ontbossing. De wereldwijde marktleider in duurzame supply chainoplossingen bereikt daarmee opnieuw een van zijn klimaatdoelen. Voortaan komt elke houten CHEP-pallet wereldwijd van duurzaam beheerde bossen. De keuze voor 100% gecertificeerde houtbronnen is een logisch gevolg van het circulaire businessmodel van CHEP, waarbij ladingdragers worden gedeeld en hergebruikt. Door dit systeem van palletpooling bespaart CHEP al jaarlijks 1,7 miljoen bomen. CHEP werd dit jaar bovendien uitgeroepen tot het duurzaamste bedrijf ter wereld door Barron’s Magazine.

Gecertificeerde bossen

Ontbossing is volgens het Wereld Natuur Fonds (WWF), op olie en steenkool na, de grootste bron van broeikasgasemissies. CHEP wil hier niet aan bijdragen en herbekeek zijn aankoopbeleid van materiaal voor nieuwe pallets en reparatiehout.
Het gevolg is dat voortaan al het aangekochte hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Deze bossen moeten gecertificeerd zijn door de Forest Stewardship Council (FSC®) of door het Program for the Endorsement of Forest Certification (PEFC™). Deze twee non-profitorganisaties certificeren alleen bosbouwactiviteiten die voldoen aan internationale best practices zoals het vervangen van gerooide bomen door nieuwe exemplaren en het leveren van een positieve sociale en economische impact op de lokale gemeenschappen en fauna.
Bij gecertificeerde bossen voldoen alle procedures aan een erkende beheernorm die biomassa in stand houdt en vergroot, landherstel garandeert en grond en waterbronnen beschermt.
Fernando Martinez, Vice President Global Procurement bij de Brambles Groep: “Toen we met dit hele project van start gingen, hadden we leveranciers die op verschillende manieren hun eigen technologie en processen gebruikten. Het certificeringsproces heeft in feite de hele supply chain vereenvoudigd. Het idee dat duurzaamheid een kostbare zaak is, hebben we de kop ingedrukt. Ik hoop dat we hiermee een voorbeeld hebben gesteld en dat andere bedrijven volgen.”
Volgens Fernando Martinez heeft deze mijlpaal een positieve impact op vele niveaus. “Door dit globale doel te bereiken, zorgen we niet alleen dat we de schaarse natuurlijke hulpbronnen van onze planeet beschermen en ontbossing uit onze supply chain schrappen, maar maken we ook de wereldwijde supply chains, onze leveranciers en onze klanten efficiënter en concurrerender met een programma dat op duurzaamheid is gericht.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.