Katoen Natie opent logistiek platform in Born Nederland

Katoen Natie Born Nederland

Katoen Natie, een wereldleider in supply chain en logistieke oplossingen, kondigt met trots de officiële opening aan van haar nieuwste logistieke platform in Born, Nederland. Deze nieuwe locatie vormt een belangrijke uitbreiding van Katoen Natie’s activiteiten in Europa, waardoor de mogelijkheid om klanten te bedienen met efficiëntie en innovatie in verschillende sectoren verder wordt versterkt.

Strategisch gelegen op het kruispunt van België, Nederland en Duitsland, nabij knooppunt van snelwegen A2 en A76 biedt het logistieke platform in Born uitstekende connectiviteit. Maastricht Airport ligt op slechts 18 kilometer afstand, en de Maastricht Barge Terminal bevindt zich op slechts 6,5 kilometer van de locatie, wat naadloze toegang biedt tot zowel luchtvracht- als binnenvaart transportnetwerken. Dit maakt het nieuwe logistieke platform een cruciale schakel in de supply chain voor industrieën zoals aftermarket, automotive, consumentengoederen en industriële sectoren.

De ontwikkeling van het logistieke platform wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase omvat een magazijn van 8.000 vierkante meter, ontworpen om te voldoen aan de opslagbehoeften van Katoen Natie’s meest recent verworven partner. Met een potentiële uitbreidingscapaciteit van 32.000 vierkante meter bovenop de reeds ontwikkelde 8.000 vierkante meter, zal deze locatie een totale capaciteit van 40.000 vierkante meter hebben. Deze faciliteit illustreert Katoen Natie’s toewijding aan schaalbaarheid en langetermijngroei.

“De ontwikkeling van dit platform maakt het mogelijk onze klanten nog meer flexibiliteit en schaalbaarheid aan te bieden, terwijl we de logistieke efficiëntie naar een hoger niveau tillen.” aldus Joost Vanderplaetsen, Commercieel Directeur bij Katoen Natie CGI. “Born is een strategische locatie die ons in staat stelt om dicht bij de belangrijkste markten te opereren, en we zijn ervan overtuigd dat deze site toegevoegde waarde zal leveren in de logistieke sector.”

De hub zal binnenkort reeds operationeel zijn voor een wereldwijd gerenommeerde OEM die zich specialiseert in het bouwen van vrachtwagens, waarbij Katoen Natie’s rol  als logistieke dienstverlener voor hun Aftermarket activitveiten benadrukt wordt als een vertrouwde partner voor langdurige samenwerkingen.

Katoen Natie deelde reeds updates over de bouw van het platform in Born op LinkedIn, waaronder een eerste aankondiging en een boeiende timelapse-video die het bouwproces in beeld brengt. Deze posts wekten veel interesse, en vandaag markeert de bekroning van die inspanningen met de officiële lancering van het platform.

Voor meer informatie en om de timelapse-video van de bouw te bekijken, bezoek onze LinkedIn pagina of onze Website.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.